Over Moodboost

Saskia Strikwold en Emmelien Hadders – Medema

De praktijk

Moodboost is een kleinschalige en laagdrempelige praktijk in Haren. In onze vrijgevestigde praktijk bieden we kortdurende en evidence based behandeling aan jeugdigen en volwassenen.

De aanpak is persoonlijk en samen met jou kijken we wat er nodig is om jouw klachten aan te pakken. Dit doen we op een actieve manier, praktisch en inzichtgevend. We kijken met jou waar je invloed op hebt, om zo stappen te zetten in de door jou gewenste verandering.

Bij Moodboost staan we altijd stil bij jouw krachten, die geven jou energie om een probleem aan te pakken.

Visie

We hebben een trauma sensitieve visie op psychopathologie. Dat houdt in dat we naast het werken volgens de richtlijnen Jeugdhulp & GGZ ook onderzoeken of er sprake is van oud zeer en de behandeling daarvan kan bijdragen aan herstel.

We werken veelal transdiagnostisch, wat betekent dat wij voorbij de labels kijken en in de behandeling aandacht besteden aan onderliggende en instandhoudende factoren zoals zelfbeeld en perfectionisme. We zijn van mening dat er een wisselwerking is tussen lichaam en geest. We maken daarom ook gebruik van body & mindtechnieken zoals yoga, meditatie en mindfulness.

Wie zijn wij?

We hebben elkaar leren kennen tijdens onze studententijd in Groningen bij de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en hebben daarna verschillende (post) universitaire studies doorlopen. We zijn een goed op elkaar ingespeeld team, vullen elkaar aan en benutten elkaars sterke kanten. Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar werkervaring in de jeugdzorg en GGZ. Omgaan met en nieuwsgierigheid naar mensen heeft in onze carrière altijd centraal gestaan. Bij Moodboost willen we jou leren kennen en voor jou een ruimte creëren, waarin je vrij bent om je gedachten en gevoelens tegen het licht te houden. Wij zullen je uitdagen of prikkelen om je te bewegen buiten je comfortzone. We zijn er namelijk van overtuigd dat persoonlijke groei daar plaats vindt.

Beide beschikken we over een grote dosis aan inlevingsvermogen. We zijn analytisch, betrouwbaar en zorgvuldig, up-to-date qua kennis, besluitvaardig en gedreven. Beide gaan we graag de natuur in met onze honden en zijn actief bezig met body & mind technieken

Praktijkhonden

Willem en Boaz zijn meerdere dagen per week aanwezig in de praktijk.
Zij zorgen voor een warm welkom, ontspanning en geven als dat nodig is hun liefdevolle aandacht. Zowel Willem als Boaz zijn hypoallergene honden.

Willem

Boaz

Wachttijden

Bij Moodboost zouden we je graag zo snel mogelijk uitnodigen voor een intakegesprek. Dit is helaas niet mogelijk vanwege het aantal aanmeldingen dat wij wekelijks binnenkrijgen. We doen ons best om efficiënt te werken en zo kortdurend als mogelijk te behandelen om de wachttijd te beperken.

De wachttijd bedraagt 11 weken. 

Let op! De wachttijd is een schatting en dit betreft de wachttijd tot aan het intakegesprek. Na dit gesprek volgen direct afspraken voor de behandeling.

Wachttijd te lang?

We kunnen ons voorstellen dat je de wachttijd te lang vindt. Dan kun je zelf kijken op www.emdr.nl of er een andere behandelaar/ praktijk is waar je eerder terecht kunt. Of je kunt contact opnemen met je verwijzer (huisarts of gemeente). In sommige gevallen is het mogelijk om ter overbrugging gesprekken bij de POHGGZ of met een medewerker van de gemeente te plannen.

Quotes die passen bij Moodboost

You are not your thoughts,
but what you think and feel matters.
Every day may not be good,
but there is something good in every day.
Als alles om je heen in beweging is, is het tijd om stil te staan.
Als alles om je heen stil staat, is het tijd om in beweging te komen.

Ons team

Saskia Strikwold

To the point, vrije denker, optimistisch, helder, zeiler en verslindt boeken.

Orthopedagoog-generalist | Cognitief Gedragstherapeut | EMDR practitioner | Supervisor NVO & VGCt | Buitenpsycholoog | Yoga docent

Emmelien Hadders – Medema

Warm, zorgvuldig, denkt in mogelijkheden, energiek, hardloper en hondenliefhebber.

Orthopedagoog-generalist | Cognitief Gedragstherapeut | EMDR practitioner | Supervisor NVO | Buitenpsycholoog

Registraties

Wij zijn lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)
  • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  • Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO)

We staan ingeschreven bij de volgende registers:

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ):

  • Saskia –  120003392
  • Emmelien – 120003504
Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG):
  • Saskia –  09926912231
  • Emmelien – 09926915731
Algemeen Gegegevens Beheer-code (AGB-code):
  • Saskia –  94061415
  • Emmelien – 94061492
  • Moodboost – 94062149