Angst&Paniek

Iedereen kent gevoelens van angst. Angst is een emotie die ons beschermt als er gevaar dreigt. Het zorgt ervoor dat je goed oplet en snel kunt reageren. In veel gevallen is angst van korte duur en nuttig.

Toch komt het ook voor dat de angstklachten langer aanhouden en je beperkt wordt door je angst. Je durft bijvoorbeeld niet de straat op, je bent bang om iets verkeerd te zullen zeggen en dat anderen je mogelijk af zullen wijzen. Dit geeft je een beklemmend gevoel. Angst kan zich ook uiten in lichamelijke klachten, zoals duizeligheid, wazig zien, een verlammend gevoel in je lichaam, hartkloppingen en kortademigheid.

Als je deze gevoelens niet kan verklaren, dan kan er angst ontstaan die zo hoog kan oplopen dat je een paniekaanval krijgt. Je kan dan het idee hebben dat je dood gaat of gek wordt.

Wat kan moodboost voor jou betekenen?

Moodboost kan je helpen om te gaan met gevoelens van angst en paniek zodat je weer vrijer in het leven staat. Om onze behandelmethode voor angst en paniek te bekijken, kun je aan de rechterkant van deze pagina terecht.

Wil je weten hoe een paniekbehandeling eruit ziet?
Bekijk dan het filmpje om meer te weten te komen over dit onderwerp.