Depressie

Iedereen voelt zich wel eens somber, of treurig. Zulke gevoelens heb je wel eens na een tegenslag, of ruzie, het verlies van een dierbaar iemand, of zomaar. Meestal trekt zo’n sombere bui vanzelf weg. Maar bij sommige mensen blijft deze stemming aanhouden.

Als je depressief bent, heb je vaak geen zin meer in de dingen, waar je vroeger veel plezier aan beleefde. Je hebt niet de energie om alle ballen in de lucht te houden. Dit heeft invloed op je dagelijkse bezigheden, zoals studie, werk en je sociale contacten en relaties. Je merkt dat je de neiging hebt om je terug te trekken, je voelt prikkelbaar en hebt minder concentratie. Ook kun je lichamelijke klachten hebben, zoals een verminderde, of juist toegenomen eetlust en slaapproblemen. Ook je seksuele gevoelens kunnen door een depressie verminderen. Bij een depressie kan je het gevoel hebben dat het leven zinloos is, dit kan gepaard gaan met gedachten aan de dood.

De ernst van de klachten kan verschillen, er kan sprake zijn van een lichte, matige of ernstige depressie. Voor sommigen is het de eerste keer, anderen kennen depressieve episoden in hun leven. In de meeste gevallen is een depressie goed behandelbaar.

Wat kan moodboost voor jou betekenen?

Bij Moodboost behandelen we enkel de lichte tot matige depressieve klachten. De ervaring is, dat je na een behandeling van gemiddeld 12 keer je stemming is verbeterd en het leven zijn kleur weer terugkrijgt.

Wil je weten wat depressie is?
Bekijk dan het filmpje. Dit filmpje brengt een depressie goed in beeld.