Cliënten over Moodboost

Omdat ik last had van paniekaanvallen in het openbaar vervoer en in grote menigten ben ik naar Saskia gegaan. Mijn ervaring met EMDR is positief. Door een combinatie te maken van EMDR en exposure wist ik mijn aanvallen te temmen, ermee om te gaan en te accepteren. Mede door de inzet van Saskia reis ik weer zonder angst in het openbaar vervoer.

In verband met angst- en paniekaanvallen als gevolg van een licht hartinfarct, heb ik Moodboost geconsulteerd. De EMDR-sessies, die ik heb ondergaan waren in het begin enigszins ‘verwarrend’, doch naarmate de tijd vorderde werd de emotionele lading van mijn (storende) gedachten merkbaar minder. Aangevuld met een paar CGT-sessies (cognitieve gedragstherapie) heb ik anders leren denken/handelen met m’n angsten.

Mensen, die hinder ondervinden van soortgelijke klachten, kunnen mijns inziens (veel) baat hebben bij een behandeling volgens de EMDR-methode. Het resultaat voelt, alsof de angsten niet meer in jouw ‘werkgeheugen’ aanwezig zijn, maar op een ‘extern’ geheugen zijn geparkeerd. Je hoofd wordt helderder, de gordijnen gaan weer open. Advies: niet op internet allerlei beschrijvingen van medicijnen nagaan, daar wordt je heel onzeker van. Zoek, via de huisarts, liever hulp bij generalistische basis GGZ. Bij Moodboost is mijn probleem serieus aangepakt, in een vertrouwenwekkende omgeving.

Ik zocht hulp bij Emmelien, omdat ik niet lekker in mijn vel zat en mijn vriend niet vertrouwde. Ik had dwanggedachten om zijn telefoon te controleren. Ik wilde weer vertrouwen krijgen in mijn vriend en van de dwanggedachten af. Verder wilde ik weer lekker in mijn vel zitten. De sessies waren fijn om naar toe te gaan. Omdat je je verhaal kwijt kan en omdat ik Emmelien erg vertrouwde. Verder hebben wij cognitieve gedragstherapie toegepast en EMDR. Ik denk dat cognitieve gedragstherapie het meest heeft geholpen.

Na een sessie voelde ik me opgelucht en het was fijn om over mijn problemen te praten en alles te kunnen zeggen. Aan het eind van alle sessies zat ik lekkerder in mijn vel en heb ik mijn vriend leren vertrouwen door anders te gaan denken en mij minder zorgen te maken. Ik zou anderen aanraden om niet met de klachten te blijven zitten en erover te praten. Dit lucht op en kan je op andere gedachten brengen.

Ik heb contact gezocht met Moodboost omdat ik hulp zocht bij het opkomen voor mijzelf, mij minder onzeker te voelen en niet bang te zijn voor meningen van anderen. De sessies vond ik erg leerzaam en gaven mij een goede indruk van hoe je met bepaalde situaties kan omgaan. Zo heeft Emmelien mij geholpen om minder op te zien tegen nieuwe situaties en negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Ik heb hierdoor een zekerder gevoel gekregen en kan beter handelen als ik tegen dingen aanloop die ik spannend vind.

Ik vind zeker dat ik veel baat heb gehad bij de sessies en zie dat ik hierin ook al ben gegroeid. Ik kijk terug op gezellige en leerzame sessies en voelde mij er ook op mijn gemak waardoor ik veel vertelde over waar ik hulp bij nodig had en een goede vertrouwensband had met mijn behandelaar.

Mensen die tegen dezelfde dingen als ik aanlopen, zou ik zeker aanraden om een sessie aan te vragen bij Moodboost. Het heeft mij echt geholpen en je kan ze heel fijn toepassen in situaties die je lastig vindt om mee om te gaan. Kortom ik heb zeker veel gehad aan mijn sessies bij Moodboost!

Via persoonlijk contact ben ik bij Saskia terecht gekomen omdat zij gespecialiseerd is in EMDR. Ik kampte met een verhoogd stressniveau wat voortkwam uit een traumatische ervaring tijdens mijn vakantie. Er is PTSS vastgesteld. Hoewel ik eerst vrij sceptisch was over psychologen en de EMDR. Heeft het mij toch een herstellende stap in de goede richting gegeven. Dit zeker omdat we daadwerkelijk actief het probleem aan het oplossen waren in plaats van dat ik ermee rond bleef lopen of er lang over te praten. Ik raad andere mensen aan die dezelfde klachten hebben om niet hun problemen te negeren, maar om juist actief een oplossing te zoeken. Ermee rond blijven lopen en niet erkennen dat er iets mis is, versterkt alleen maar het probleem en zit je niet lekker in je vel.”